Stoofpeertjes, wie lust ze nou niet? Ken jij iemand? Ik
niet! Daarom weet ik zeker dat je met dit recept mensen blij kunt maken. Zeker de
mensen die ook aan hun gezondheid denken, want dit is een recept zonder een
berg toegevoegde suikers! De zoete smaak komt 100 % van natuurlijke suikers! Plus, dit recept is zonder alcohol. Bij ons staan ze in ieder
geval op het Kerstmenu!
Gezonde stoofpeertjes
Ingrediënten (ik reken 2 peren per persoon):
- 1 kilo Gieser Wildeman peertjes (deze zijn al zoet van zichzelf!)
- Ongeveer 200 ml diksap (ik heb biologische, appel-rode vruchten)
- 4 kruidnagels
- 2 dadels
- Kaneelstokje
- Citroenschil
- Stukje gember
- Citroenschil
- Sinaasappelschil
- Laurierblaadje
Schil de peertjes, laat de steeltjes er aan. Doe ze in een
pan met een dikke bodem. Voeg 100 ml diksap toe, samen met de overige ingrediënten
(de dadels in kleine stukjes en vul aan met water, tot de peertjes net onder
staan. Breng het aan de kook en laat het voor 1 tot 1,5 uur stoven. Houd in de gaten of het niet droog kookt. Voeg dan steeds wat water en diksap toe!
Serveer het warm met een bolletje ijs! Of als een feestelijk
bijgerecht, bij wild vlees bijvoorbeeld!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten