vrijdag 19 december 2014

HOTSPOT: Ballroom - Rotterdam


Tot mijn verbazing ontving ik een paar dagen geleden een uitnodiging om het driegangen Kerstmenu alvast te komen proeven bij Ballroom in Rotterdam! Nou wauw, super leuk natuurlijk! Ik voelde mij vereerd en ook al zou ik de ochtend er na op vakantie gaan (en uiteraard moest ik alles nog inpakken... uitstelgedrag...), ik wilde toch wel heel graag gaan.
En dat was zeker geen verkeerd besluit!


Ballroom is een hip café/restaurant in de Rotterdamse Witte de Withstraat (nummer 88). Net een paar maandjes oud. Mijn eerste indruk van Ballroom was: casual, gezellig, levendig, modern. Het heeft een retro uitstraling. Natuurlijke elementen gecombineerd met industriële elementen. I love it! Zo was er een super gave wand vol met mos en planten. Ook een grappig detail is dat het logo van Ballroom terug kwam in de tafeltjes.
Alle genodigde zaten aan een lange tafel, gedecoreerd met kaarsjes en dennentakken. Het gaf een knus kerstgevoel.

Ballroom is gespecialiseerd in Gin (ze hebben maar liefst 52 verschillende op hun kaart staan!) en ballen! Vandaar de naam “Ballroom” natuurlijk. Bijvoorbeeld de "Wild boar meatball" of de vegetarische "Gorgonzola arancini ball". Geen saaie ballen dus! Leuk bedacht.
Er kwam echter geen bal voor in het Kerstmenu. Eigenlijk wel een beetje jammer, ik ben wel benieuwd naar de "Kerstbal" ;)


Het Kerstmenu was echter heerlijk. Bij elk gerecht kregen we ook een bijpassende gin.
De smaken waren goed in balans en verrassend. De borden zagen er ook goed verzorgd uit. Lekker kleurrijk! Daarnaast is er voor interessante ingrediënten gekozen, zoals aardpeer. Persoonlijk had ik dat nog nooit gegeten, maar de aardpeer puree wat geserveerd werd bij de heerlijke Beef Wellington was lekker romig en paste perfect in het geheel. De heerlijkste Gin die ik ooit geproefd had werd er bij geserveerd. Gin met gekneusde peper en een zelfgemaakte siroopje met o.a. kardemom. Ik heb die van mijn vriend ook maar opgedronken, toen hij even niet keek.

Verder ga ik natuurlijk niet al te veel verklappen over het Kerstmenu, ik kan alleen wel zeggen dat het ZEKER de moeite waard is om op Kerstavond of 2e Kerstdag hier te komen dineren!
Ikzelf ga zeker nog een keertje terug naar Ballroom om de ballen te proberen! :)

Om een betere impressie te geven, hier nog een paar fotootjes die ik van hun eigen Facebook pagina heb gehaald.
Adres: Witte de Withstraat 88b - Rotterdam
Telefoonnummer: +31 10 341 2029
Email: reserveren@ballroomrotterdam.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten