Gister had ik in mijn blog al geschreven dat ik het eens wilde proberen zelf pesto te maken.
We hebben leuk samen pesto gemaakt, en het was een succes! (Zie hier het receptje van de pesto)
Met die pesto hebben we een lekkere pasta met kip en pijnboompitjes gemaakt.
Lianne beschrijft hem als "Romig, kruidig, met de authentieke pesto smaak, maar niet te zwaar. In één woord: GODDELIJK, ohmijngod!"
Nieuwsgierig geworden?
"Goddelijke" kip-pesto pasta!
Ingrediënten:
1 kipfilet (200 gram)
Potje groene pesto, of zelf maken!
6 nestjes tagliatelle
Bakje cherrytomaatjes
Half bekertje crème fraîche
2 el kruidenroomkaas
el pijnboompitten
1 ui
1 teentje knoflook
Olijfolie
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes. Bak deze in hete olie. Snipper de ui en voeg deze samen met de pijnboompitjes bij de kip en bak deze mee. Kook water in een pan voor de pasta, met een beetje zout. Kook deze zoals geschreven op het pak.
Voeg aan de kip de crème fraiche en roomkaas toe. Voeg ook de pesto toe en halve cherrytomaatjes.
Roer het allemaal goed door elkaar en laat het een minuutje op laag vuur staan.
Wanneer de tagliatelle klaar is kun je deze door de saus roeren.
Serveer het met een plukje basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten