Gisteren heb ik erg lekkere spiesjes gemaakt. Daarbij had ik een dipsausje, salade en aardappelkroketjes (niet zelfgemaakt. Ga ik wel een keer doen, maar gister hadden we haasttt).
Voor het lekkerste resultaat, kun je het vlees het beste 24 uur van te voren marineren. De smaken trekken dan lekker in!
Lees verder voor de recepten :)
Ingrediënten voor de spiesen voor 2 personen:
- 500 gram biefstuk
- 1 el mosterd
- 2 el rozemarijn
- 1 el worcestershire sauce
- 2 el rode wijn
- 2 el rode wijnazijn
- 60 ml olijfolie
- Zout en peper
Snijd de biefstuk in blokjes van ongeveer 2 cm. Maak een marinade met al het andere genoemde. Marineer de biefstuk blokjes hierin. Zorg er voor dat het goed verdeeld wordt. Stop dan alles in een diepvrieszakje en stop het voor minstens 30 minuten in de vriezer. Voor het beste resultaat laat je het een nachtje in de vriezer staan.
Laat het vlees weer tot kamertemperatuur komen en rijg de vlees aan bamboe stokjes.
Verhit een grill en grill de spiesjes 2 minuten aan elke kant. Strooi voor het serveren nog een beetje rozemarijn over de spiesjes en klaar!
Ingrediënten voor de dip:
- 2 el crème fraîche
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl basilicum
- 2 tl witte peper
- 2 tl mosterd
- 2 tl citroensap
Roer alles door elkaar!
Het recept voor de salade zal ik later toevoegen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten