Simpele eiersalade met ui
Ingrediënten:Voor 2 personen/porties
- 4 eieren
- 1 uitje
- 1 of 2 tl kerriepoeder
- 4 el mayonaise (ik gebruik yogonaise, bevat minder vet)
- peper en zout
Bereiding:
Kook water in een pannetje. Voeg de 4 eieren aan het kokende water toe. Kook deze ongeveer 12 minuten. Ik heb de eieren een nachtje laten afkoelen, maar dit hoeft niet per se. Je kunt ze ook korter laten afkoelen. Snipper de ui fijn.
Wanneer ze afgekoeld zijn, kun je de eieren pellen. Stop ze in een kom en knijp de eieren kapot en fijn.
Doe in een andere kom de mayonaise. Voeg hier de kerriepoeder aan toe en een beetje zout en peper. Proef even of je de saus zo lekker vindt. Voeg anders naar smaak nog wat zout/peper/kerriepoeder toe.
Voeg de gesnipperde ui toe aan de saus en meng deze. Voeg nu de saus toe aan de fijngemaakte eieren.
Meng deze met elkaar en klaar!
Heerlijk met een sneetje Turks brood!
Heerlijk met een sneetje Turks brood!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten