zaterdag 5 april 2014

Super ontbijtrecept: Mugcake met vanille en walnoten in 3 minuten!

Ik heb echt het makkelijkste, lekkerste, leukste, gezondste en snelste ontbijtje voor jullie! En het zorgt ook nog eens voor heel weinig afwas. Jaja. De “mugcake”. Misschien ken je het al. Misschien ook niet. Ik heb het nu al een paar keer geprobeerd en het is LEKKER! En heel snel klaar. En ik zit er zelfs de hele middag nog vol van. Het vult dus ook nog eens goed en het proeft als een slecht gebakje, maar eigenlijk is het gezond. Volgens mij genoeg redenen om dit gewoon morgen ochtend eens uit te proberen, want waarschijnlijk heb je de (meeste) ingrediënten zelfs al in huis!Vanille Mugcake met walnoten

Ingrediënten, voor 1 persoon:
  • 1 banaan
  • 3 el havermout
  • 1 ei
  • Paar druppels vanille extract
  • Beetje honing
  • Walnoten
  • 2 el Griekse yoghurt


Prak de banaan in een kommetje of mok (in deze mok of kom maak je ook de cake, dus hij moet niet al te groot zijn), voeg het ei toe en meng het goed door elkaar. Roer de havermout er doorheen met de honing. Klop tot het een mooi beslag is. Stamp wat walnoten fijn en roer dit er ook even doorheen. Zet het kommetje in de magnetron op 850 watt voor 3 minuten (elke magnetron is weer anders qua watt, bij mij is de hoogste stand 850 watt, bij jou misschien 900 watt.. dat is even uitproberen). Let op dat de “deeg” er niet overheen komt!

Kiep het kommetje om op een bord en je hebt een cake! Dit hoeft natuurlijk niet, om afwas te besparen. Het is ook prima om hem uit de kom te eten! Leg de eetlepels Griekse yoghurt er om heen of er overheen en strooi er nog wat walnoten overheen. Je kunt de cake eventueel toppen met een beetje honing om het wat zoeter te maken nog :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten