zaterdag 5 april 2014

Zomers: frisse mangosalade met komkommer

Op de Haagse markt had ik pas 3 mango's gekocht voor 1,50 euro! Echt super goedkoop natuurlijk.
En ik houd van mango's! Een zomersere (hmm, is dat een woord?) fruit bestaat er naar mijn mening niet! Alleen al de kleuren van een mango, om vrolijk van te worden! :)
Anyway, ik wilde eens proberen om een mango door een salade te doen, want ik houd van salades met mooi weer! Daar is toen dit receptje uit gekomen! Heerlijk fris! :D Er naast at ik kippenpoten en wat frietjes. Mmmmm.... Goede combi!



Frisse mangosalade met komkommer


Ingrediënten, voor 2 tot 3 personen:

  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 1,5 el vissaus
  • Handje koriander
  • Zout en peper


Boen de limoen goed schoon. Rasp de schil van de limoen en stop dit met de sap van de limoen in een klein schaaltje. Meng de sap en rasp met de vissaus tot een dressing. Zet apart.
Snipper de rode ui en doe het in een kom. Schil de komkommer en snijd hem door de lengte door de helft. Verwijder met een klein lepeltje het natte gedeelte van de komkommer (de zaden), snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Stop het bij de ui in de kom.
Snijd de mango in kleine stukjes. Lees hier onder hoe je dit het beste kunt doen! Voeg de mango toe aan de komkommer en ui. Snijd een rood pepertje fijn, verwijder eventueel de pitjes. Meng de komkommer, rode ui en mango goed door elkaar. Giet de dressing over de salade heen en bestrooi met de rode peper. Snijd wat koriander fijn en strooi deze als laatste nog over de salade heen!

Om er een hele maaltijd van te maken, kun je het serveren met noedels en bijvoorbeeld stukjes (krokante) kip! Heerlijk!


Zo snijd je een mango:
1. Zet de mango met de smalle kant omhoog en het pitje van je af op de snijplank.
2. Snijd vlak langs de zijkanten van de pit de beide helften af.
3. Snijd de mango in de lengte een paar keer in, maar snijd niet door de schil!
4. Snijd nu de mango in de breedte een paar keer in, er ontstaan nu ruitvormpjes.
5. Keer de mango binnenstebuiten, door de schil om te klappen. Het vruchtvlees komt daardoor naar buiten.
6. Nu kun je met een mes laagjes wegsnijden van de mango.
7. Snijd de overgebleven zijkanten van de pit af.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen