vrijdag 7 maart 2014

Koolhyrdaat-arm: Lasagne van courgette

Helaas is het niet gelukt om een hele smakelijke foto te maken van dit gerecht, maar smakelijk was het echt!
Ik ben GEK op de Italiaanse keuken. Pasta, pizza, ijs, lasagne... wie houdt er nou niet van? :) Ik kan dan ook niet wachten om binnenkort lekker naar Toscane te gaan!
Helaas is het allemaal niet heel erg goed voor je, pasta en lasagne bevatten veel koolhydraten.
Deze lasagne bevat geen lasagne bladen, want deze worden door courgette plakken vervangen. Dat maakt dit gerecht koolhydraat-arm!
Houd je niet zo van courgette? In plaats van courgette kun ook aubergine gebruiken.



Koolhyrdaat-arme lasagne van courgette


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 250 gram gehakt
  • 2 blikjes tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 2 teentjes knoflook
  • Groenten naar keuze (ik had bijvoorbeeld paprika, ui, prei)
  • Zeezout en peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl cayenne peper
  • 2 tl komijnpoeder
  • Verschillende soorten kaas (ik had geraspte Parmezaan en fetakaas)
  • Eventueel een scheutje rode wijn

Was de courgette goed schoon. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in dunne plakken. Leg deze plakken op keukenpapier en strooi hier zeezout overheen. Laat dit zo voor ongeveer 30 minuten liggen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rul de gehakt met wat zout en peper en de geperste knoflook. Voeg de groenten toe en bak het eventjes mee. Voeg dan de tomatenpuree en de kruiden toe en bak het mee. De saus moet een beetje vloeibaar zijn, voeg eventueel wat water toe om het vloeibaarder te maken (of het scheutje wijn, met water).
Dep de courgettes droog. Rasp de kaas.
Pak een ovenschaal en maak laagjes met de saus en de courgette plakken. Begin met een laagje saus. Hier overheen leg je plakjes courgette. Eventueel kun je hier ook wat kaas overheen strooien (ligt er aan hoeveel kaas je hebt). Leg er nog een laagje saus overheen en dan weer courgette plakken. Ga zo door tot het op is, maar eindig met een laagje saus. Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en zet het dan in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten (tot de kaas gesmolten is).
Serveer eventueel met een lekkere salade!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen