woensdag 12 maart 2014

Kroatische worstjes: Ćevapčići

Door het mooie weer, begin ik weer na te denken over de zomer en vakanties! Ik heb zo’n zin om lekker op vakantie te gaan en nieuwe plekken te ontdekken! :)
In het verleden ben ik heel vaak op vakantie geweest naar Kroatië. Echt 10 keer al ofzo. In het begin altijd naar Istrië en later naar Dalmatië. Ik vind het er geweldig! Mooie heldere zee, gezellige sfeervolle stadjes. En lekker eten uiteraard. Ćevapčići is een heerlijk gerecht die ik in Kroatië heb ontdekt. De worstjes worden geserveerd in een soort van pita/shoarmabroodje (ćevabdžinica's). In een restaurant krijg je er altijd Ajvar bij met frietjes of rijst. Mmmmm!


Kroatische worstjes: Ćevapčići

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 1 pak grote shoarmabroodjes
  • 3 el paprikapoeder
  • 2 el peterselie fijn
  • 2 el cayennepeper
  • 1 el oregano
  • 1 el witte peper
  • Flink wat zout

Voeg alles samen in een kom (behalve de shoarmabroodjes) en meng het goed door elkaar.
Draai van het gehakt kleine, lange worstjes. Dit doe je door eerst een bolletje te maken en die later (voorzichtig) uit te rollen.
Verhit een beetje olijfolie in een grillpan en grill ze totdat ze rondom bruin en gaar zijn.

Doe de shoarmabroodjes in de oven. Snijd de shoarmabroodjes voorzichtig open en leg er een paar worstjes in. Lekker met zelfgemaakte Ajvar en een salade!

2 opmerkingen:

  1. Oee, dat ziet er lekker uit!

    Leuke site btw!
    (Flipmoehoe van Fok!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee wat leuk dat je even komt kijken! :) En dankjewel :D

      Verwijderen