Tijd voor een nieuw recept!
Helaas heb ik niet kunnen posten in het weekend, omdat ik een heel leuk (maar heel druk) weekend had! Zaterdag zijn we vroeg opgestaan en naar de Haagse Markt geweest. Daar hebben we echt veeeeeeel gekocht. Echt mega veel fruit, groente en noten. Jammie! Ook wat dingen gehaald die ik niet kende. Altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen!
’s Avonds aten we een lasagne met spinazie en zalm. Was erg lekker!
Spinazie-zalm lasagne
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram zalmfilet (of eventueel uit een blikje)
- 500 gram verse spinazie
- 100 gram ricotta
- 75 gram oude kaas
- 15 gram Parmezaan (eventueel)
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- Lasagnebladen
- Nootmuskaat
- Zout en peper
Bak de zalm in een pan en schaaf van de bovenkant de
gebakken gedeelte er af. Doe dit met de hele zalm, tot de hele zalm is “verkruimeld”.
Uitje snipperen en in een beetje olie in de wok fruiten. Teentjes
knoflook uitpersen en mee bakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog
vuur laten slinken. Eventueel overtollig vocht uit de wok scheppen. De ricotta
en de helft van de kaas toevoegen aan de spinazie, goed door elkaar scheppen. Voeg
naar smaak wat zout, peper en nootmuskaat toe.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Begin met een
laagje spinazie. Leg hier op een laagje zalm en dan de lasagnebladen. Ga zo
door, maar eindig met een laagje spinazie-zalm. Snijd de tomaat in plakjes en
leg deze er bovenop. Bestrooi de lasagne met de overgebleven kaas en zet de
schaal bedenkt een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem de lasagne uit de
koelkast en verwijder de folie. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten goudbruin
in de oven!
Variatie: het lijkt mij nóg lekkerder als je een beetje
tomatensaus door de spinazie roert.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten