Het is ondertussen alweer een tijdje geleden, maar toen twee
vriendinnetjes kwamen eten had ik gevulde paprika’s gemaakt! Niet zomaar
gevulde paprika’s, maar gevulde paprika’s met een exotisch tintje. Namelijk met
stukjes mango, couscous en rozijnen. Gelukkig viel dit experiment goed in de smaak! Zelf ben ik gek op gevulde paprika’s, dus eet het graag, maar
de “normale” gevulde paprika’s begon ik een beetje saai te vinden. Dit recept
is net even wat anders dan de paprika’s met gehakt en tomatensaus, dus een
leuke afwisseling! :)
Lianne noemde het een “Smaak explosie”, dus dat leek me een
leuke titel voor dit recept!
Tropisch gevulde paprika’s “Smaak Explosie”
Ingrediënten, voor 4 personen:
- 8 paprika's
- 500 gram rundergehakt
- 300 gram couscous
- Halve mango
- Handje rozijnen
- 2 knoflookteentjes
- 2 uien
- 2 rode pepers
- 1,5 el komijn
- 1,5 el kurkuma
- 1,5 korianderpoeder
- 1 el cayennepeper
- 1 el kardemom
- 1 el peterselie
- 1 el witte peper
- 1 el kaneel
- Zout en peper
- Olijfolie
Snipper de uien en snijd de knoflookteentjes heel fijn. Bak deze
in een beetje olie in een pannetje. Voeg de gehakt toe en rul deze tot het
bruin is. Voeg alle specerijen toe en zout en peper.
Laat water koken en giet deze over de couscous in een kom
(kijk eventjes op de verpakking wat er op staat over hoeveelheid water wat
nodig is). Snijd de mango en de rode pepers in stukjes. Voeg deze toe aan het
gehakt, samen met een handje rozijnen. Wanneer de couscous alle water opgenomen
heeft, kun je de couscous ook toevoegen aan het gehakt. Meng het goed door
elkaar. Voeg een klein beetje water toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in
met een beetje olijfolie.
Check eventjes of alle paprika’s rechtop kunnen staan. Snijd
de bovenkanten van de paprika’s en verwijder voorzichtig de zaadjes en
zaadlijsten. Wanneer een paprika niet recht op kan staan, leg hem dan neer en
snijd de paprika door de helft. Vul de paprika’s met het gehaktcouscous
mengsel.
Zet de hoedjes weer terug op de paprika’s.
Bak de paprika’s in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde
oven. De paprika’s moeten donkerder worden, maar niet verbranden.
Laat de paprika’s eventjes afkoelen. Wanneer ze op
kamertemperatuur zijn, smaken ze het best.
Tip: waarschijnlijk houdt je nog aardig wat vulling over. Maak hier een lekkere salade van! Voeg eetlepels Griekse yoghurt toe, tot het een beetje nattig wordt (ik deed 3 eetlepels). Voeg fijngesneden munt, koriander, komkommer, een beetje fijngesneden rode peper toe en de sap van 1 citroen. Lekker fris!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten