vrijdag 21 februari 2014

Bananenpannenkoekjes met rozijnen

Gisteren kreeg ik de tip van Lianne om een bananenpannenkoekje te maken als ontbijt. Een bananenpannenkoek??!??!! Ja!! Natuurlijk heb ik het voor jullie meteen de volgende ochtend geprobeerd. Het is super simpel, want je hebt maar 2 ingrediënten nodig voor het basisrecept. En om het nog aantrekkelijker te maken, deze pannenkoek is super gezond! Ei en banaan, wat kan daar nou slecht aan zijn? :D



Weetje:
Rozijnen zitten vol met kalium, magnesium en B vitamines. Kalium verlaagt de bloeddruk. Magnesium is goed voor de botten en de spieren, voornamelijk de hartspier. B vitamines zijn voor heel veel dingen goed, bijvoorbeeld voor de: energie, bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem. 
Sporters eten rozijnen graag om meer energie te krijgen.
Het is een gezond en lekker tussendoortje!
Uit onderzoek is zelfs gebleken dat rozijnen heel goed zijn voor de tanden!

Bananenpannenkoekjes met rozijnen

Ingrediënten:
voor 1 persoon

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • Eventueel snufje kaneel
  • Eventueel ander fruit
  • Eventueel rozijnen


Bereiding:
Prak een banaan in een kom, voeg hierbij toe de ei en meng deze samen.
Je kunt nu eventueel een snufje kaneel toevoegen (is erg lekker!).
Verhit in een koekenpan een beetje boter of olie. Doe een beetje beslag in de pan, het moet een flensje worden. Draai voorzichtig om (dit is het moeilijkste gedeelte..) en bak het pannenkoekje aan de andere kant ook bruin. Nu kun je eventueel wat rozijnen er boven op leggen om deze mee te warmen.
Schep voorzichtig het pannenkoekje op je bord en begin aan de volgende!

Het lijkt me ook super lekker om het met bijvoorbeeld ananas en aardbeien te maken!
Behalve als ontbijt, kan dit ook prima als dessert met een bolletje ijs en slagroom en in rum geweekte rozijnen! OMG, ZOOO LEKKER!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen