dinsdag 25 februari 2014

Prei in een romig sausje met spekjes

Naast heerlijke Hasselback aardappeltjes had ik dit romige prei bijgerecht gemaakt. Wat een goede combinatie zo bij elkaar! En ook dit gerechtje is weer heel simpel. In tegenstelling tot de aardappels, is het ook zo klaar! Omdat de spekjes al zout zijn, hoef je er verder niks aan toe te voegen.

Mmmm...... 





Prei in een romig sausje met spekjes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 prei
  • Klein bakje magere spekjes
  • Bekertje slagroom/crème fraîche
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 ml groentebouillon

Snijd de prei in dunne ringen. Was deze goed, want we willen natuurlijk geen zand tussen het eten.
Bak de spekjes in een koekenpan. Wanneer de spekjes lichtbruin zijn, kan je de prei toevoegen en pers de knoflook uit boven de pan. Bak dit even mee, tot de prei wat zachter is. Voeg als laatste de bouillon en de slagroom toe. Laat het tot het sausdikte inkoken. Voeg eventueel wat maizena toe, om de saus dikker te maken.
Serveer het met aardappels uit de oven (HASSELBACK!!) en een lekker stuk vlees :) 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen