dinsdag 25 februari 2014

De beroemde "Hasselback" aardappel

Hoiiii! Vandaag heb ik weer eens wat nieuws geprobeerd! Normaal houd ik écht niet van aardappelen, behalve in de vorm van aardappelpartjes uit de oven of gebakken aardappels.
Nu heb ik de wereldberoemde Hasselback aardappelen eens geprobeerd. WAUW! Ik had er al veel van gehoord en gelezen, alleen maar positief. En ja, ik deel die positiviteit. 
Het recept van de Hasselback aardappel komt uit Zweden en staat bekend om de krokante buitenkant en zachte binnenkant. Het is niet moeilijk om te maken, het duurt alleen wel een uur! Dus houd daar wel rekening mee :) 



Hasselback aardappels


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 middelgrote aardappels
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl tijm
  • Zeezout
  • Peper
  • Gemalen chilipeper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak in een pannetje een sausje met de boter, olijfolie en geperste knoflook. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Voeg als laatst de tijm toe, roer dit er doorheen en zet het vuur uit.
Boen de aardappels goed schoon. Leg de aardappel tussen 2 snijplanken. Snijd nu de aardappel inkepingen in de aardappel met een scherp mes. Ongeveer 4 mm van elkaar. Doordat de aardappel tussen 2 snijplanken ligt, snijd je de aardappel niet helemaal door. Dat is ook de bedoeling.
Als je alle aardappels ingesneden hebt, leg je ze in een ovenschaal die ingevet is met olijfolie.
Open voorzichtig de aardappels een beetje en giet over elke aardappel een lepeltje van de saus. Verdeel de saus goed over de aardappels. Bestrooi, voordat de aardappels de oven in gaan, met wat zeezout en peper. Zet de schaal nu voor 60 minuten in de oven. Houd het wel in de gaten, de aardappels moeten niet verbranden.
Na 60 minuten haal je de aardappels uit de oven en bestrooi met nog een beetje chilipepers.
Na één hap, zul je meteen weten waarom deze aardappels zo beroemd zijn! :)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen