dinsdag 18 februari 2014

Marokkaanse salade met kip uit de oven



Gister avond was weer zo’n dag dat ik zin had om te experimenteren met eten. Nadat ik wat gegoogled had, kwam ik een filmpje tegen die ging over de Marokkaanse snij techniek. Heel interessant en slim! Ik had er nooit aan gedacht om op deze manier komkommer te snijden.

Marokkaanse snijdtechniek:
Snijd de kop van de komkommer er af. Hak met een klein aardappelschilmesje, in de snijvlak van de komkommer, kijk uit voor de vingers. Snijd dan plakjes komkommer. Je krijgt nu meteen hele fijne stukjes komkommer!
Een plaatje ter verduidelijking (nee, mijn paint skills zijn niet erg pro):




Wat heb ik gisteren gemaakt?

Kipfilet uit de oven met komkommer-tomaat-ui salade, geroosterde paprika en Turks brood

Ingrediënten:
voor 2 personen

Voor de kip:
  • 1 kipfilet
  • Handje fijngesneden munt
  • Paar ui snippers
  • Knoflook teentje
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl peterselie
  • 1 el citroensap
  • Peper
  • Zout
    Voor de salade:
    • 1 ui
    • Halve komkommer
    • 1 tomaat
    • 2 el witte wijnazijn
    • 1 el olijfolie
    • Handje fijngesneden munt
    • 2 el peterselie
    • 1 el citroensap
    Voor de geroosterde paprika:
    • 1 paprika
    • 2 el olijfolie
    • 1 el azijn
    • 1 tl tijm
    • 2 tl basilicum
    • 1 tl peterselie
    • Peper en zout

      Bereiding:

      Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes. Leg de paprika met het vruchtvlees naar beneden in de oven. Rooster ze in ongeveer 30 minuten, tot het vel zwart is.

      Meng ondertussen de kurkuma, peterselie met wat zout ene peper. Voeg hier aan toe de citroensap en de munt. Snijd de knoflook heel fijn. Snijd de kipfilet een beetje in met een scherp mes. Smeer de kipfilet in met het kruidenmengsel en de knoflook. Vet een ovenschaal in. Dat kan met olijfolie. Leg de kipfilet in de schaal en zet het even weg.

      Snipper de ui heel fijn. Snijd de tomaat ook heel fijn. Snijd de komkommer volgens bovenstaande techniek fijn. Meng de ui, tomaat en komkommer in een kom. Bewaar een klein beetje ui en strooi deze over de kip. Meng de munt bij de salade. Strooi ook een handje over de kipfilet.
      Voeg bij de salade de azijn, olijfolie en citroensap. Meng hierdoorheen ook de peterselie. Meng de salade goed door.

      Wanneer het vel van de paprika zwart is, kun je de paprika uit de oven halen. Laat deze even afkoelen.
      Zet de oven (die nog warm is) op 180 graden en zet de kipfilet er 25 minuten in.
      Ontvel de paprika. Snijd in stukjes en doe dit in een kom. Giet hier overheen de olijfolie en azijn. Breng op smaak met peper, zout, basilicum, peterselie en de tijm. Laat de paprika even intrekken.
      Kijk na de 25 minuten even of de kip gaar is, door hem door de helft te snijden. Zo niet, doe dan nog enkele minuten in de oven.

      Serveer met Turks brood!

      Geen opmerkingen:

      Een reactie plaatsen