donderdag 20 februari 2014

Wentelteefjessssss!

Vanmiddag heb ik voor het eerst zelf wentelteefjes gemaakt! Oh, het was zo lekker...
Jammer dat ze zoveel suiker en boter bevatten, anders at ik ze elke dag!
Dit is mijn eerste en waarschijnlijk (voorlopig) ook mijn laatste slechte (slecht = ongezond) recept die ik met jullie deel. Helaas wil ik een aantal kilo's kwijt, anders durf ik straks niet in mijn bikini op het strand te gaan liggen. Ik heb wel afgesproken met mijzelf dat bij elke "doel" die ik behaal, ik iets lekkers mag gaan bakken! :)



Het oh-het-is-zo-lekker-en-slecht wentelteefjes recept:


Ingrediënten: 
  • 2 oude boterhammen (de originele wentelteefjes zijn met wit brood, maar ik had bruin volkoren gebruikt (is toch net iets gezonder!))
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • Roomboter of iets anders om in te bakken
  • Kaneel
  • Bruine rietsuiker


Bereiding:

Klop de ei en de melk in een diep bord door elkaar. Voeg hier een snufje kaneelpoeder aan toe, weer eventjes goed door elkaar klutsen.

Maak kaneelsuiker door wat suiker in een kommetje te mengen met een beetje kaneel (ik deed 2 tl).
Verwarm een koekenpan met een klontje boter, wacht tot de boter gesmolten is.
Leg de boterham even in het beslag, na 5 seconde de boterham omdraaien. Leg de boterham meteen in de koekenpan. Doe met de andere boterham hetzelfde. Zet het vuur middelhoog. De wentelteefjes moeten lekker bruin worden aan beide kanten.
Als ze bruin zijn, leg ze dan op een bord en snijd ze diagonaal door midden. Strooi de kaneelsuiker over de wentelteefjes en klaarrrr! Lekker smullen, jumjummmm!!!

2 opmerkingen:

  1. Lekker! Heb je wat over gelaten voor mij?? :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha nee, je moet wentelteefjes altijd lekker warm eten als hij net uit de koekenpan komt! Misschien, heel misschien... als je lief bent... maak ik van het weekend wel speciaal voor jou wentelteefjes!

      Verwijderen